Activitati si proiecte

iunie 19th, 2024
Comentariile sunt închise pentru Săptămâna europeană a competențelor profesionale

Săptămâna europeană a competențelor profesionale

“Săptămâna europeană a competențelor profesionale este o inițiativă prin care Comisia Europeană dorește să sporească atractivitatea edu¬cației și formării profesionale (VET) pentru competențe profesionale și locuri de muncă de calitate, cu ajutorul unei combinații de evenimente organizate în întreaga Europă, la nivel local, regional și național. Părțile interesate care participă la Săptămână vor avea posibilitatea de a par¬taja exemple de excelență în domeniul VET, precum și practici de predare inovatoare, programe vocaționale reușite care încurajează uceniciile, învățarea la locul de muncă, perfecționarea și recalificarea, alături de exemple de parteneriate durabile între mediul de afaceri și educație.”
“Săptămâna europeană a competențelor profesionale se va deschide oficial printr un eveniment în 5 decembrie, la Bruxelles. În 9 decembrie, o festivitate de premiere va închide Săptămâna europeană a competențelor profesionale.
Pe parcursul săptămânii, vor avea loc evenimente în paralel la nivel european, național, regional și local, precum și în alte țări participante.”
“Toate evenimentele de succes de pe parcursul anului 2016, organizate în întreaga Europă (inclusiv cele desfășurate înaintea Săptămânii), vor fi evidențiate în rețelele sociale, pe site-uri, în publicații, în prezentări video și pe forumuri.”
“ Săptămâna europeană a competențelor profesionale este deschisă pentru toate organizațiile din cele 28 de state membre ale UE, pre¬cum și din statele participante la Asociația Europeană a Liberului Schimb (Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Elveția) sau din țările candidate.”
“Educația și formarea profesională VET le asigură oamenilor abilități practice, trans¬versale, cunoștințe și competențe necesare pe piața muncii, precum și capacitatea de a participa la societate în ansamblu. “
“Tinerii, părinții și cursanții adulți iau zilnic decizii cu privire la cariera lor. Evenimentul/activitatea dumneavoastră îi poate ajuta pe aceștia să înțeleagă ce avantaje le oferă alegerea VET. Indiferent dacă se referă la învățământul oficial pentru tineri, la for¬marea profesională continuă, la formarea tehnică avansată, la învățământul profesional superior sau la orice tip de curs profesional dedicat adulților, implicarea dumneavoastră poate pune în lumină gama largă de opțiuni disponibilă în întreaga Europă.”
“Posibile mesaje-cheie pentru promovarea educației și formării profesionale și a învățării pe tot parcursul vieții:
Fiecare om este talentat. Unele talente pot fi evidente, altele pot fi încă ascunse.
Educația și formarea profesională sunt o alegere inteligentă, sunt antrenante și duc la excelență în educație, locuri de muncă de înaltă calitate și șanse de angajare sporite.
Există oportunități de formare profesională excelente care vă pregătesc pentru cariere interesante și captivante, precum și pentru o implicare activă în societate.
VET este o opțiune atractivă la orice vârstă și asigură pregătire pentru locuri de muncă din întreaga lume.
Învățarea pe tot parcursul vieții este esențială pentru șansele de angajare și pentru dezvoltarea personală.
Formarea de calitate dezvoltă potențialul creativ și inovator al cursanților.
Perfecționarea și recalificarea pe tot parcursul vieții pentru oportunități de angajare sporite și o mai bună integrare în societate reprezintă o cheie a succesului.
Învățarea pe tot parcursul vieții favorizează incluziunea socială, diversitatea și cetățenia activă. “
( Din mesajul Comisiei Europene,
http://ec.europa.eu/social/VocationalSkillsWeek)

Liceul Tehnologic Electronica Industriala s-a inscris pe harta activitatilor europene cu doua tipuri de activitati:
1). Zilele Portilor Deschise, in categoria “Descopera-ti talentul”, #DiscoverYourTalent
In zilele Portilor Deschise, 7-8.12.2016, am desfasurat activitati educative, experimente, demonstratii practice, simulari de fenomene naturale si generate in mod artificial; am primit vizita elevilor din Scoli Gimnaziale, carora le-am prezentat oferta noastra scolara si dotarea scolii si a laboratoarelor:
-Scolile Gimnaziale nr.31, 40, 41, 50 (Maica Domnului), 62, 67 (Ferdinand I), 77

In aceleasi zile am primit in vizita si elevi de la alte licee, pentru un schimb de experienta in domeniul educatiei:
-Liceul teoretic Ady Endre
-Liceul teoretic “Victoria”

2). Zilele Carierei, in categoria “Competente vocationale”, #EUVocationalSkills
In Zilele carierei, 8-9.12.2016, au avut loc interviuri cu fosti absolventi ai liceului nostru si cu alte persoane care practica sau au practicat o meserie in domeniul electronicii, electrotehnicii sau in alte domenii. Am avut onoarea de a primi invitati de seama ce au vorbit elevilor nostri despre cariera, despre responsabilitatile si provocarile oferite de diferite profesii:
-domnul Boacă Daniel, director al firmei PHOENIX MEDIA RSL
-domnul avocat Vlad Zamfirescu
-domnul Enea Constantin, autor coloana sonora TVR
-domnul Buzărin Alin, gazeta sporturilor

no images were foundComentariile sunt închise pentru Săptămâna europeană a competențelor profesionale


0 Comments


Comentarii inchise.