Despre noi

iulie 14th, 2024
Comentariile sunt închise pentru Despre noi

Despre noi

Scurt istoric

In anul 1948 această unitate de învăţământ a fost înfiinţată sub denumirea de “Şcoala Profesională de Electrotehnică” , având 12 clase cu un efectiv de 360 elevi şi 18 profesori.
Şcoala a fost subordonată de către Electromagnetica de la înfiinţare şi până în anul 1977 când a trecut sub patronajul Intreprinderii Steaua Roşie, apoi în 1984 a fost preluată de Intrepriderea Electronica Industrială. Denumirile exacte ale şcolii începând cu anul 1948 au fost:
1948 – 1957 – Şcoala Profesională de Electrotehnică “Vestitorul”
1957 – 1961 – Grup Şcolar Grigore Preoteasa
1961 – 1976 – Şcoala profesională Electromagnetica
1976 – 1985 – Liceul Industrial nr. 14
1985 – 2013 – Grup Şcolar Electronica Industrială
2013 – 2017 – Liceul Tehnologic Electronica Industriala
01.09.2017 – Liceul Tehnologic Nikola Tesla

Flexibilitatea si adaptabilitatea la cerinţele pieţei forţei de mună este reliefată de multitudinea calificărilor pe care le poate oferi in prezent şcoala noastră.
Liceu:

– forma de învăţământ: zi – profil tehnic / domeniile: electronică automatizări, electric, electromecanic, economic/comert calificările: tehnician operator tehnică de calcul, tehnician în automatizări, tehnician instalaţii electrice, tehnician electrotehnist, technician in activitati economice.

  • frecvenţă redusă – profil real, specializarea ştiinţe ale naturii

Scoala profesionala de stat:

  • domeniul electronica automatizari, calificarea electronist aparate si echipamente
  • domeniul electric, calificarea electrician exploatare joasa tensiune

Scoala postliceala de stat:
– domeniul electronica automatizari, calificarea technician echipamente de automatizare

  • domeniul informatica, calificarea analist programator; administrator retele locale si comunicatii

Pentru susţinerea ofertei educaţionale, resursele noastre materiale sunt repartizate în trei clădiri înconjurate de un frumos parc verde. În corpul A sunt 22 săli de clasă şi 8 laboratoare: AEL, TIC, informatică, electronică, electrotehnică, mecatronică, fizică, chimie şi biologie, cabinet de: istorie, geografie, socio-umane, limbi straine, limba romana, economie. Toate laboratoarele si cabinetele au laptop, videoproiector, calculator, camera web cu rezolutie mare, table interactive, table ecologice, sunt dotate cu aparatură didactică nouă, modernă, astfel încât elevii au la absolvire competenţele necesare integrării rapide la locul de muncă. Tot în corpul A sunt: biblioteca, cabinetul medical, cabinetul psihopedagogic, secretariatul, serviciul contabilitate şi alte incăperi administrative.

În corpurile B şi C sunt sala de sport si 6 ateliere-şcoală: 2 electrotehnica, 1 electromecanica, 1 electronica, 1 lacatuserie, 1 prelucrari prin aschiere.

Scoala are in dotare un numar de 112 calculatoare in cabinetele de TIC, conexiune Internet prin fibra optica si 17 dispozitive periferice.Comentariile sunt închise pentru Despre noi


0 Comments


Comentarii inchise.