Voluntariat

aprilie 28th, 2024
Comentariile sunt închise pentru Noua ne pasa!

Noua ne pasa!

Empatia, compasiunea, reprezintă componente esenţiale ale comportamentului moral. Moralitatea se învaţă, copiii, nu se nasc nici buni, dar nici răi. Copiii adoptă şi învaţă comportamente din mediul lor de viaţă, în special de la părinţi, fraţi, rude, colegi, profesori, mass media. Copiii învaţă văzându-i pe ceilalti cum se poartă, din conversaţiile cu adulţii şi din propria lor experienţă. Ĩn calitate de profesor şi psiholog şcolar îmi revine rolul de a susţine formarea si educarea copiilor dincolo de simpla transmitere de informaţii. Activitatea „Nouă ne pasă”, o desfăşor din anul 2005 şi are ca scop formarea şi dezvoltarea abilităţiilor de implicare în viaţă şi în problemele publice într-un mod inteligent şi responsabil, formarea şi dezvoltarea comportamentului moral, exersarea deprinderilor de lucru în echipă şi comunicare interpersonală.

Activitatea din 15 decembrie 2013, a avut ca obiectiv asigurarea unei mese calde pentru 50 de nevoiaşi la aşezământul social, Parohia Doamna Oltea. Au fost cumpărate legume, fructe, alimente, au fost strânse haine şi jucării şi donate aşezământului social. Cu această ocazie, eleviii au înţeles mai bine rolul voluntariatului pentru rezolvarea problemelor sociale, solidaritatea socială, responsabilitatea.
Prinşi într-o alergătură continuă, acaparaţi de problemele şi grijile cotidiene, uităm de lucrurile cu adevărat importante, uităm cât de puţin ne „costă” să facem bine şi că nu ne simţim niciodată mai împliniţi, decât atunci când putem să ajutam pe cineva, total dezinteresat.

psiholog Monica Seceleanu

no images were found

Elevi participanti:

Ghinea Florentina, Costache Teodora,Doba Delia, Serea Viorel,
Lascu Ana, Nicolae Georgiana, Pena Simona, Lupu Alexandru,
Bucur Eugen, Serban Alexandra, Spulber Emil, Feraru Cristofor,
Nedelcu Ciprian, Rizea Alexandru,Roman Andreea, Parvu Adrian,
Popa David, Anchidin Gabriela,Mihai Florin, Chirica Lorena,
Buda Manuela,Cracanete Razvan,Cuvliuc Irina, Toma Florentina,
Nedelcu Alina, Vass Cristina, Bucur Ionut, Candea Marian,
Buzoianu Geanina, Gumeni Cristina, Nastasescu Ema, Lazea Andreea,
Ciurariu Ionela, Nita Larisa, Rosu Cristina,Paun Carmen,
Radescu Vlad, Bucur Cristian, Iancu Alexandru



Comentariile sunt închise pentru Noua ne pasa!


0 Comments


Comentarii inchise.